Planetdance WindowsPlanetdance AndroidOracle
Astroclock
AstroclipMuurOverLinks English
Download AstroClock.
AstroClock is een klein programma voor windows om de planeetstanden transparant te tonen op de desktop.

Het werkt alleen als Planetdance is geinstalleerd.

Laatste update 13-1-2020 Wat is er nieuw?.
Mijn desktop:

Klik met ingedrukte Control toets en sleep het programma naar de gewenste plaats op de desktop. Bij gebruik van methode 2 (zie onder) klik op een stukje zichtbare tekst (of gebruik de verplaatsgreep onderaan).

Belangrijk, sinds januari 2020 zijn er 2 methodes om op het scherm te tekenen, method 1 is de oude methode, methode 2 is veel vlugger maar heeft enkele beperkingen, probeer eerst methode 2. Met deze 2 kan men ook gerust een hogere freuentie nemen van bv 10 seconden.
Een rechterklik op een zichtbare plek van het (grotendeels transparante) programma opent het menu voor de opties of om het programma te stoppen.

Het opties venster:

Font - Kies hier het lettertype, de kleur en de grootte.
Text - Als dit aangevinkt staat worden de planeetnamen bij de symbolen getoond.
Autostart - Aanvinken als je wilt dat het programma gelijk met Windows opstart..
Freq. - Aantal seconden tussen 2 berekeningen, minimum is 10 secs.
Planets - Hier kun je bepalen voor welke planeten je de Transits wilt laten berekenen (nr 1 en 10 zijn de aspecten met de Asc. en MC).
Grip - De grootte van de verplaatsgreep onderaan, zet deze op 0 om hem uit te schakelen, niet nodig bij methode 2.
Exclude - Gebruik dit om een lijst van uitzonderingen op te geven. Als een programma op de exclude-lijst staat zal AstroClock geen updates uitvoeren zolang deze programma's actief zijn. Dat is bedoeld voor als je andere programma's hebt draaien die veel processorkracht gebruiken. Je kunt een programma uit de lijst wissen door erop te dubbelklikken. Werkt alleen / is alleen nodig bij methode 1.
Wheel - Toont het horoscoopwiel, stel de grootte in bij 'Radius'. Welke aspecten er getoond worden is afhankelijk van de standaard aspecten instelling van Planetdance voor een enkele horoscoop en welke orbs van het standaard orb bestand. Gebruik 'Orb' om het aantal aspecten te vermeerderen of verminderen. Gebruik de knop met .. om een ander bestand met aspect instellingen te gebruiken.
Color, kies een kleuren set van planetdance.
Big, zet de grootte van de symbolen.
Symbols, kies een symbolen set.
Space, zet de ruimte tussen regels.
Declination, toont een declinaties tabel.
Radix - Met deze knop kunt je een Planetdance database openen en er een naam uitkiezen. Het programma toont dan voor de bijbehorende horoscoop in welk Huis een Transit valt en welke aspecten het maakt. Na een succesvolle keuze zal 'Enabled' aangevinkt staan. Je kunt het ook weer uitschakelen als je de Transits liever niet wilt bekijken. Welke aspecten er getoond worden is afhankelijk van de standaard aspect instelling van Planetdance voor een dubbele horoscoop en welke orbs van het standaard orb bestand. Gebruik de knop met .. om een ander bestand met aspect instellingen te gebruiken.
Sidereal, kies ayanamsha.
Max - Maximum aantal aspecten tussen de Radix en Transit die getoond worden achter de planeetstand.
Orb - Vermeerdert of vermindert de orbs voor het aantal aspecten tussen de Transit en de Radix.
Hotkey - Definieer de hotkey om alle vensters te minimaliseren, standaard Ctrl+Shift+Spatie
Exit - Sluit het programma compleet.